کتاب انسان در تکاپوی معنا: | انسان در تکاپوی معنا، اثر دکتر ویکتور فرانکل، روان پزشک، عصبشناس و پدید آورنده علم لوگوتراپی یا معنا درمانی است. این کتاب، دربرگیرنده خاطرات وی از وضعیت خود و سایر قربانیان اردوگاههای کار اجباری آلمان، در خلال جنگ دوم جهانی است؛ اما این اثر، تنها شرح دردها و رنجهای سالهای اسارت او نیست، بلکه ویکتور فرانکل، در نگارش این کتاب از این فراتر رفته و به عنوان یک روانشناس اکزیستانسیالیست، به اهمیت جستجوی معنا برای زندگی، در دشوارترین شرایط زندگی میپردازد و منشأ نیروی انسان برای بقا را معرفی میکند.
محصولات مرتبط
پاورپوینت ماتریس آیزنهاور: ابزاری کارآمد برای مدیریت زمان و اولویت بندی وظایف
کتاب انسان در تکاپوی معنا:
دکتر فرانکل سه منبع احتمالی برای کشف معنا را بیان کرده است: کار کردن (انجام کارهای برجسته)، عشق (اهمیت دادن به دیگران) و شهامت تحمل سختیها. بهطور کلی رنج کشیدن بی معنی است. مفهوم رنج، واکنشی است که نسبت به آن نشان میدهیم. دکتر فرانکل معتقد است که هر انسانی میتواند شجاع و متواضع باشد؛ یا اینکه در نبرد تلخ برای حفظ بقا خصیصههای انسانی خود را بهدست فراموشی بسپارد و تا مرتبه حیوان تنزل پیدا کند. او تعداد انگشتشماری از زندانیان را دیده است که توانستند حالت اول خود را حفظ کنند: «حتی وجود یک نفر که با شجاعت قادر به حفظ انسانیت خودباشد، دلیلی موجه برای اثبات قدرت درونی انسان برای مقابله با سرنوشت نامساعد است.» شاخص ترین دیدگاه دکتر فرانکل که خود من در بسیاری موارد از آن بهره برده و مورد تمجید قرار دادهام این است که: نیروهای فراتر از کنترل شما میتوانند تمام داراییتان را از شما بگیرند به غیراز یک مورد، و آن هم آزادی انتخاب و نحوه واکنش در موقعیتهای چالش برانگیز است. شاید شما قادر به کنترل حوادث و رویدادهای زندگی خود نباشید، اما همیشه این آزادی را دارید که چطور واکنش نشان دهید و احساسات خود و تأثیرات آنها را مهارکنید.
معنی (روانشناسی) معنادرمانی زندانیان اردوگاههای اسیران سرگذشتنامه فرانکل، ویکتور امیل، ۱۹۰۵ - ۱۹۹۷م. قتل عام یهودیان، ۱۹۳۹ - ۱۹۴۵م، جنبههای روانشناسی قتل عام یهودیان، ۱۹۳۹ - ۱۹۴۵م، خاطرات
دیدگاه خود را بنویسید