تکنیک ساندویچ:
در ارتباطی که نیاز است به هر فردی تذکر دهید از تکنیک ساندویچ استفاده کنید. به این صورت که ابتدا یک نقطه مثبت و به اصطلاح نقطه قوت فرد (نان روی مغز ساندویچ)، سپس تذکر یا همان نقطه قابل بهبود فرد (مغز ساندویچ) و در نهایت مجدد یک نقطه قوت وی را صادقانه بیان کنید (نان زیرین مغز ساندویچ) و مطمئن باشید با استفاده از این تکنیک شما هم تذکر را گفته اید و هم اثر منفی که از گفتن تذکر در طرف مقابل ایجاد می شود را به حداقل رسانده اید و وقتی طرف مقابل، متوجه نیت صادقانه شما شود شاید همان موقع نه، ولی بعدا روی صحبت شما فکر می کند و تذکر شما را به جان می خرد و در دلش از شما سپاسگزاری می کند.


نکته بسیار مهم:
برای بیان نکات مثبت لازم نیست اغراق کنید یا به دروغ ویژگی مثبتی را به کسی نسبت دهید، لازم است بدانید که این کار اثر معکوس خواهد گذاشت.هر کسی ویژگی های مثبت فراوانی دارد که با کمی دقت و مثبت اندیشی، متوجه آن ها خواهید شد.


مثال گوناگون: ببینید این کودک ده ساله چگونه با لطافت تمام از این تکنیک استفاده میکند:

1) فرزند: مامان، تو خیلی مهربانی، اگرچه گاهی به خاطر تذکرهای زیادت ناراحت می­شم، ولی میدونم خیلی دوستم داری.

2) معلم: احمد تو دانش آموز سخت کوشی هستی، اگرچه نمره ریاضیات کمتر از سطح انتظار است، ولی در دروس فارسی و علوم نمرات عالی کسب کردی.

3) مسئول بخش: خانم فرزادی، شما فرد مسئولیت پذیری هستی، اگر چه در روز قبل در ثبت گزارش باید دقت بیشتری میکردی، ولی به محاسبات دارویی خیلی اشراف داری.

4) شوهر: عزیزم شما خیلی هنرمند هستی و کارهای فوق العاده ای طراحی میکنی، اگر چه اتاق کارت نامرتب است ولی میدانم که نتیجه کار فوق العاده خواهد بود چون بسیار دقیق کار میکنی.


شما هم چند نمونه مثال بزنید.

همچنین می توانید پاورپوینت ارتباط موثر که فایل کاملی از مهارت های مختلف ارتباط موثر هست را از اینجا دانلود و مطالعه نمایید. 

موفق باشید